Bel mij terug

Proefplaatsing

Offerte aanvragen

Ergonomie

Ergonomie is de wetenschappelijke studie van de mens in relatie tot zijn omgeving. Dit kan een product, ruimte of werkplek zijn. Ergonomie dringt door in ons dagelijks leven, maar is vooral bekend in arbeidssituaties. Het woord is afgeleid van de Griekse woorden ‘ergon’ (werk) en ‘nomos’ (wet) en moet ervoor zorgen dat de veiligheid en gezondheid van de werknemers voorop staat.

Ergonomische werkplek
De basis van de inrichting van een ergonomische werkplek is het bureau en de bureaustoel. Deze dienen te voldoen aan de hedendaagse richtlijnen. Uw ergonomische bureaustoel moet uiteraard op maat worden ingesteld zodat deze u optimaal ondersteunt tijdens het uitvoeren van uw werkzaamheden. Tot slot kijken we naar de opstelling van de computer en de overige inrichting van het werkblad want ook uw ergonomische bureau is van essentieel belang evenals de ergonomische producten die u gebruikt. De werkomgeving wordt op deze manier aangepast aan de individuele persoon op zo’n manier dat het de gezondheid en veiligheid van de persoon en de kwaliteit van het werk ten goede komt.


Werkplekonderzoek en zit- en werkplekinstructie
Voor een compleet werkplekonderzoek kunt u ook bij ons terecht evenals voor een zit- en werkplekinstructie. De adviseurs van Heering Office kunnen bij u een werkplekonderzoek doen om te bepalen of uw werkplek goed is ingericht. Immers hoe beter een werkplek is ingericht, hoe hoger de arbeidsproductiviteit is en hoe minder rug-, schouder-, en nekklachten er ontstaan. Heeft u eenmaal de juiste ergonomische werkplek gevonden dan staan onze adviseurs voor u klaar om u een zit- en werkplekinstructie te geven zodat uw ergonomische bureaustoel en uw ergonomische bureau op de juiste standen staan ingesteld.
 

Ergocorner

In onze eigen ergocorner aan de Zoutmanstraat in Den Haag kunt u de ergonomie beleven. Kom hier onze ergonomische producten uittesten en voel en ervaar hoe deze producten kunnen bijdragen aan het verbeteren van uw werkhouding en werktechnieken. 

Copyright 2019 Heering Office | Privacy Policy